Kati och Kajsas spårträning/ Katis and Kajsa track training

Vi väntar valpar omkring 22 oktober 2013, dom kommer bli svarta och bruna.                                                                                                                                       We expecting puppys about 22 oktober 2013, they will be black and brown. Wij  verwachten rond 22 oktober 2013 zwarte en bruine pups. 

Tack Therese för bilden!DSC_0077-1

I går kom min vän Therese hit så vi kunde lägga ut fler spår till Kati och Kajsa den två vill jag träna mer intensivt för eftersök. Therese låg ut 3 stycken till Kati och jag två till Kajsa, Kajsa har mer erfarenhet, men det har varit länge sen jag tränade henne. Efter ung. 2 timmar gick vi och Kajsa fick testa den första spåret. På henne tränade jag förs att jag visade början, men det vill jag inte längre så det va en ändring för henne, i början behövde hon lite tänka och undrade vad jag ville från henne, men när hon fick spåret i näsan gick det kanonbra! Kati behövde vänta till Kajsa hade gjort sin spår, oj vad jobbigt det varit tyckte hon hon skällde och grät 😦 men när hon skulle börja var hon glad igen och ja i början gick det ganska bra näsan på marken som det skulle, tyvärr tappade hon koncentration när Kajsa hade sprungit ur bilen, och kom hälsade på oss  :/ sen tog det lite tid innan hon kunde koncentrera igen men efter 10 minuter tog hon upp spåret och gick det jättebra. Kajsas andra spår gick kanon nu också, och Kati fick en extra svårt spår från Therese uppehåll från blodet, vinklar i 90gr och ganska långt! Och hon jobbade jättebra! Det var svårt för mig också om jag inte viste heller hur spåret gick!! Sen var det en spår kvar den var med en älgben och Kati skulle göra den, hon gick på spåret och hittade den snabbt (kort spår) men vad spännande det var med sån står klor, det tog en liten stund innan hon vågade ta den (ser bild), på kvällen gick jag en runda med Britta o Ronja om vi kunde hitta tillbaka flaskan som vi tappade när vi la spåret och ja den har vi hittat!! Jag var förvånad att Britta tog upp spåret innan försökte jag träna med henne men hon hade inte stort intresse i detta men nu, roligt!! Ronja gillar spårar så det var kull för henne också!

Yesterday my friend Therese came over to train with me two of our dogs Kati and Kajsa. I want them to be good in tracking the hunting season is started and well maby they can be off some use. We put out 5 bloodtracks and we let them be there for 2 hours. Kajsa should do the first one and she worked on one i put out, it took her a little while but when she was on track she did  a good jobb, she had done this before bud it was almost 2 years she worked for the last time so i am proud she rememberd so well! Kati became nervous when she had to wait in the car, so when she had to start she was a little stressed, bud she started ok bud after a while she lost concentration and yes we got a visitor in the dogperson Kajsa 😉 she had yumped out of the car…. Offcourse it took a little while more before Kati took the track again, bud than she did a good jobb! Kajsas next track went good too! And Katis next one too while this was much more difficult whit some mtrs of blood stop and curves and quit long! So now i know she can have some more challengens, proud of my girls! In the evening i had to go out with Ronja and Britta to find the bottle we lost on our way and yes offcourse we found it,and we had one track left one with a moose leg, Kati took it right away and when she reached it she thought what is this so big, it took a little while before she took it ;). I think i have one more who would like to work now, and well thats Britta normaly she was lazy when i tried to work whit her bud now she looked very intressted how nice!

Gisteren kwam er een vriendin langs Therese die me geholpen heeft met sporen leggen voor Kati en kajsa we hebben er 5 gelegd. Kajsa mocht als eerste en heeft mijn sporen gelopen, dit ging verbazend goed terwijl het zeker 2 jaar geleden is dat ik voor het laatste met haar getraind heb 🙂 Kati moest dus in de auto wachten en ja dat viel niet mee natuurlijk piepen, blaffen en ja toen zij mocht was ze dus een beetje gestresst ze begon goed maar helaas werd ze gestoord door een zwarte lab die de auto was uitgesprongen :/ het duurde even eer ze haar concentratie terugvond en toen ging ze als een speer!! Kajsas 2e spoor ging ook super en Katis 2e spoor was erg moeilijk lang, ong 5 mtr geen bloed en zelfs 90 gr hoeken erin verwerkt. Je kon haar echt zien werken en zichzelf corrigeren, ook voor mij was het lastig omdat ik ook niet wist waar het spoor lag en op haar moest vertrouwen! Als laatste lag er een klein elandspoortje, wat Kati goed oppakte en snel uitliep, maar  ja zo’n grote poot is toch wel eng dus het duurde even eer ze die durfde te pakken 😉 trots op m’n meiden! S’avonds moest ik nog even het bos in met Ronja en Britta om het flesje terug te zoeken wat we smiddags verloren hadden en ja hoor gevonden, leuk om te zien dat ook Britta interesse toonde voor het sporen!!

Om Tomtebolyckans Kennel

hej, in 2008 we moved from the Nehterlands to Sweden, we live out in the country and we breed on a small base Labrador Retrievers.
Detta inlägg publicerades i Home. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s