Vi väntar valpar omkring 22 oktober 2013

Britta väntar valpar omkring den 22 oktober 2013, dom kommer bli svarta och bruna. hon är parat med ”Joshua” MBISS GRCH Big Sky’s Heaven Scent From Trinity. Om ni är intresserat kan ni ta kontakt med oss.

2013-08-31 14.56.20 2013-08-31 14.57.32-2

I helgen har jag tränat med Kati jaktspår, igår tränade jag två små spår ung. 50 mtr. och 1,5 timme gammalt. Jag vill att hon letar upp spåret själv och visst är det inte enkelt för hunden, men hon tog spåret ganska snabbt, men viste inte riktigt vad hon skulle göra, men efter några meter gick näsan till marken och klarade hon spåret bra, den andra spåret gick mycket bättre hon hade fattat vad det va som hon skulle göra! Idag har jag lagt ut igen 2 spår till henne men nu lite längre 100mtr och 2 timmar gammalt. Första spåret var tufft i början, men snabbt tog hon spåret ordenligt och klarade den i högt tempo jag behövde springa lite att hänga med ;), så nu kan det bli mindre blod och lite längre längd och tid tror jag. I veckan ska jag få hjälp med träningen av en väninna!

This weekend i trained Kati for hunttracking, on saturday i made 2 tracks from about 50mtrs long and 1,5hour old. I want her to look herself where the track is beginning. When we started she had a little difficulty finding the track and it took some mtrs before she hit the right track. Than her nose went to the ground and she did it in a nice way. Right efter we did the next one and offcourse this one went a bit better. Today i made again two tracks for her a little longer 100mtrs and 2 hours old. In the beginning she had again a little difficulty finding the starting point bud as soon she was on the track she went lite an arrow she had high speed and found it, and yes the next one she found the right starting place and did it in a good way. On thursday i will get some help from a friend, i hope she will do a good jobb than too 😉

Dit weekend ben ik begonnen met het trainen van Kati voor nazoek op b.v. aangereden en of aangeschoten wild. Zaterdag had ik twee sporen uitgezet van ongeveer 50mtr en 1,5uur oud. Ik wil dat ze zelf de beginplaats opzoekt en ja dat was niet makkelijk natuurlijk, na enige mtr’s had ze het goede spoor en liep ze deze redelijk ze revierde af en toe om goed de lucht te verkennen. Het tweede spoortje ging natuurlijk wat makkelijker en sneller. Vandaag heeft ze ook 2 sporen gelopen maar nu 100mtr en 2 uur oud, ook hier het eerste spoor wat moeilijk maar zodra ze erop zat ging ze als een speer! En ja het tweede spoor ging ook heel goed en was ik blij dat ze het beginpunt goed gevonden had en hier ook rondsnuffelde. Donderdag ga ik met een vriendin trainen, ik hoop dat ze het dan ook zo leuk doet want ja iemand anders die een spoor legt maakt het toch weer moeilijker en intresanter!

Om Tomtebolyckans Kennel

hej, in 2008 we moved from the Nehterlands to Sweden, we live out in the country and we breed on a small base Labrador Retrievers.
Detta inlägg publicerades i Home. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vi väntar valpar omkring 22 oktober 2013

  1. sandra skriver:

    Härligt 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s