Glad Påsk / Happy Easter / Fijne Paasdagen

eieren3draaien eikuiken4pasen024paaskuiken17pasen031 flybynight heks maan    paasmandje13    paashaas28pasen0173

Vi önskar er alla en Glad Påsk och kanske vi träffas i kväll i Blåkulla index jag träffade först en träd som stod i vägen hmm…. Så nu är jag på väg ordentligt ;)! Det är faktiskt roligt med olika traditioner här i Sverige med sina Påskkäringen, Häxan som flyger till Blåkulla och mat som är egentligen likadant med julbord. I Holland har vi också lite traditioner med påsk men vi har ingen Påskkäring, häxan men vi har Påskhare som delar ut och gömma påskägg, kyrkoklockarna är tysta nu, dom är på väg tillbaka hit med färgade egg i choklad och godis som dom sprider ut när dom kommer tillbaka. Vi äter oftast lamm och  andra vårspecialiteten. Men vi gör också gourmet eller fondue bero lite på familjens traditioner. Hoppas ni alla har en riktigt bra Påsk men tänk om att många saker är inte bra till eran hundar! 

Hmm i hope my trip to Blåkulla vill go better now i came accros a tree yust now so i had to make a restart 😉 It is so nice to learn about different traditions especially now we can compare the Dutch and Swedish one. Here in Sweden we have Easter girl, the witch who is flying to Blåkulla and a bunny who is hiding the eggs, the food is like Christmas 🙂 In Holland we dont have the Easter girl, and the witch, we have a Easterbunny who is hiding the eggs and well the churchbells are quiet because they are not there, they are on there way back with choklad eggs, candy and spreading this out over the gardens. We eat mostley lam and springvegetables and a lot of eggs offcourse i think  all countrys do 😉 We even do eat gourmet or fondue. I wish all of you a happy easter, bud also a warning that you keep an eye on your pets that they dont get food they shoudn’t eat! 🙂

Hmm mijn eerste poging om naar Blåkulla te vliegen is mislukt er stond een boom in de weg, tja weer even wennen hé het vliegen op de bezem 😉 Het is leuk om verschillende tradities te leren kennen als je in het buitenland woont. Hier in Zweden hebben ze Paasmeisjes/jongens, heksen die naar Blåkulla vliegen en ja de paashaas die de eieren verstopt, en ja natuurlijk het traditionele Paasbord, hetzelfde als kerstbord met dezelfde inhoud zo’n beetje. In Nederland hebben wij geen paasmeisjes/jongens en geen heksen, maar wel de paashaas die eieren verstopt, maar ook dat er nu geen kerklokken luiden die zijn onderweg terug met allemaal gekleurde eieren, chocolade eieren en lekkere snoepjes die ze dan uitstrooien over de tuinen. Vaak wordt er lam gegeten en andere lekkere voorjaars specialiteiten. Ook wordt er wel gegourmet of fondue gegeten. Ik wens iedereen een heel fijn pasen maar denk er wel om dat er op tafel vaak dingen staan die niet goed zijn voor de huisdieren.

Om Tomtebolyckans Kennel

hej, in 2008 we moved from the Nehterlands to Sweden, we live out in the country and we breed on a small base Labrador Retrievers.
Detta inlägg publicerades i Home. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s