Emil, Fabbes and Linas first apport and bloodtrack!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vilken underbart vädret vi har haft idag! Kunde inte låta bli att testa mina små valpar nu 4 månader om dom tycker om apportera och en litet blodspår! Jag började med Emil och han gillade att apportera jag kunde ta det lugnt ur munnen efter några apporter testade jag en liten eftersök spår med honom, hmm det var svårt att förstå tyckte han så jag ska ta det med korv en annan dag 😉 Men rådjurskloven tyckte han var väldigt intressant och han hade inget problem at ta den, han även lämnade det fint till mig, så stolt över min lille kille! Från Fabbe viste jag redan att han gillade apportera han lämnar gärna en boll till mig, och ja han gillade dummien med så självklart fick han också testa flera gången och ja jag kunde ta det också på honom lugn från munnen, men nej rådjurskloven var något konstigt och han bara nosade lite på den men nej så Fabbe en så länge ta jag den inte 😉 men nyfiken var han visst! Och sen var det Linas tur och på henne var jag lite osäkert om hon skulle gilla detta hon tar inte bollen eller springer efter frisbeen, men dummien ja den var roligt och jag lämnade den gärna till min matte 🙂 så glad jag blev att också hon gillade apport! Självklart fick hon testa några gången med, men nej hon gillade rådjusrkloven inte tyckte det var lite läskigt så på henne ska jag ta det lugnt och inte stora framsteg 😉 Super stolt över mina små grisar 😉

We had such a wonderful day today so i really had to try iff the small onces liked to apport and do a little bloodtrack 😉 I started whit Emil and he was such a good boy, he took the dummy and brought it to me and yes i could take ite nicely out of his mouth, we trained this a couple of times 🙂 efter this i let him see the bloodtrack, in the beginning he was curious bud it was probably to heavy to concentrate, bud when he saw the deerpaw he was very intressted and he took it, such a good boy! And yes he even brought this to me! Fabbe was next and yes i know he likes to apport, so i wasnt suprised he took it bud yes will he bring it to me now too 😉 Yes offcourse he dit, i gett the dummy from him such a good sweet boy! We trained a few times and yes each time went well! Bud no when we tried the bloodtrack he wasnt so intressted in it and no not even in the leg so i will try this whit som meatbolls i think 😉 And offcourse Lina had to try this and whit her i wasn’t so sure she would like it, bud she dit wonderfully she also brought it back to me soo proud of my little once, bud the leg she didnt liked at all so whit her we will take it easy too 😉

Wat een mooi weer hebben we gehad nee niet zoals in NL met jullie 20 graden 😉 wij waren al blij met 12 graden en een heerlijk zonnetje! Tja een superdag om te kijken of de pups het leuk vinden om te apporteren en ja een klein spoortje met een reeenpootje! Emil mocht beginnen en nou die ging als een speer superleuk vondt hij het en hij bracht de dummy mooi naar me toe, en ik kreeg de dummy! Paar x getraind en helemaal trots op m’n ventje! Toen het spoortje geprobeerd ja was toch wel moeilijk, maar het pootje was geweldig intressant dus ja die wilde hij wel en bracht deze ook mooi bij me 🙂 Fabbe was nr 2 in de training en ja dat hij graag apporteert dat wist ik al 😉 maar ja pakt hij de dummy ook en brengt hij deze bij mij, nou dat was ook geen probleem helemaal leuk en ook bij hem kon ik de dummy rustig aanpakken 😉 Maar het spoortje nee dat vondt hij maar vreemd en ook het pootje was toch iets vreemds, maar nieuwsgierig was hij wel 😉 dus dit gaan we rustig opbouwen ja misschien wel met worstjes of gehaktballetjes 😉 Lina ja van haar wist ik niet of ze apporteren leuk zou vinden, aangezien ik dit nog niet van haar gezien had 😉 Maar ook zij bleek het erg leuk te vinden en bracht ze prima naar me toe en ook van haar kreeg ik ze! Het spoortje was andere koek, ze neusde goed maar nee het pootje dat is maar vies dus dat pak ik niet, ook bij haar dus een andere trainingsopbouw nemen 😉 Ik kan wel zeggen dat ik trots ben op m’n kleine boefjes 😉

Om Tomtebolyckans Kennel

hej, in 2008 we moved from the Nehterlands to Sweden, we live out in the country and we breed on a small base Labrador Retrievers.
Detta inlägg publicerades i Home. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s